söndag 10 februari 2013

Hästköttskandalen är inte bara ett svenskt problem, Findus' produkter säljs åtminstone över hela Europa. När man hör om hur kött skickas från Rumänien till Frankrike, vidare till Holland för olika förädlingsprocesser, så undrar man varför det över huvud taget kan finnas några som helst vinstfördelar med detta. Dessutom har man inga kontrollsystem som kan indikera att alla produkter som används kanske inte är det som man som livsmedelsproducent eller konsument kan förvänta sig. Vad är det för något vi skapat här? Mat som transporteras runt Europa, ingen kontroll någonstans. Hur kan det vara billigare än att producera lokalt och med kontroll? Vi tittar bara på reda pengar idag, inte på vad det vi äter innehåller eller gör med oss, trots alla braskande rapporter om E hit och dit och deras eventuella påverkan på oss. Vad är de som säger att allt annat som finns i lasagnen verkligen är det som står på förpackningen? Med de där långa transporterna, kan det verkligen finnas några nyttigheter kvar i maten, eller är det bara bukfylla? Är det verkligen så vi vill ha det? T o m honung likriktas i smak för att kunna passa alla. Har ni smakat "riktig" honung? Det finns inget godare. Liksom "riktig" lasagne...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar