fredag 14 juni 2013

Det där med specialisering, är det så bra egentligen? Jag tror att den gör att det är så svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, de jobb som finns är inte flexibla, de svarar mot en specifik jobbeskrivning. För den som inte har någon erfarenhet - ja det är ju definitivt inget bra. Att sedan alla blir deprimerade av tråkiga arbetsuppgifter är också ett argument som talar mot specialisering. Kunde man inte ha lite rotation på arbetsuppgifterna? Nu vill ju Riksbankschefen slå ihop sig med Finansinspektionen, är inte det ett sätt att vilja utvidga sitt kompetensområde ytterligare? Om det sedan är så bra att två kolosser slås ihop till en enda som övervakar det finansiella systemet - det är en annan fråga. Det kanske borde ingå att man byter jobb med varandra ibland - det ökar kompetensen och man får kanske större förståelse för hur andra tänker. Det som verkar jättebra i en verksamhet, kanske inte alls passar i en annan - och tvärtom.

Sedan måste jag till min skam medge att jag inte förstår de nya turerna kring kungen. Medierna verkar ha hakat upp sig på honom och ibland verkar det för en utomstående som om man försöker göra sak av ingenting. En gubbe sitter och säger att ett testamente ska gälla och då går medierna på det. En annan gubbe kanske hade haft motsatt åsikt. Vad jag förstår har man följt lagar och bestämmelser och den största delen av renoveringen har kungen själv betalat. Det är ju STATEN som äger slottet, skulle inte den göra något alls då, eller? Bara det att medierna skriver att hovet "mörkat" Chris O'Neills anställningsförhållanden... Värdeladdat som tusan. För en gångs skull förstår jag att kungen blev lite irriterad.

Kan det vara för att Stefan Löfven inte sitter i riksdagen som gör att han inte vet vilka utredningar som pågår? Borde inte hans medriksdagsledamöter informera honom om detta innan han går ut och föreslår saker som alla redan jobbar på? Det där partiet har nog mycket att komma tillrätta med fortfarande.

PS Hehe, det kanske är så, att en av de få som läser min blogg är NSA. Hur kul har dom då? DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar