fredag 7 juni 2013

Jag förstår inte att kepsen fortfarande diskuteras i skolsammanhang. Är kepsar av lärarens sista respektbastion, eller vad är det frågan om? Varför ska kepsens på eller av bli huvudsaken? Är inte eleverna i skolan för att få i sig kunskap? Då ska det väl inte spela någon roll hur de ser ut på huvudet? Bara eleven är där och gör vad han/hon ska, då kan ju inte huvudbonaden spela någon större roll i sammanhanget. Naturligtvis måste man kunna se vem det är som sitter i klassrummet, maskerade elever - eller lärare - är väl ingen hit i dagens skola precis, det väcker obehagliga associationer till skolskjutningar och liknande. Personligen tycker jag inte att det är något problem om elever har mössor eller kepsar på i klassrummet. Ibland kan man tänka att hjärnan måste koka på dessa keps/mössbärande elever, men det är i så fall deras eget problem.

Sedan tycker jag nästan synd om polisen, hur de än gör blir det fel. Ibland anses de ta i för mycket och då får de skäll för det. Ibland anses de ta i för lite och då får de skäll för det också. Det kan inte vara lätt att vara polis idag.

Det där med Storebror mitt ibland oss som jag skrev om för några dagar sedan verkar redan vara här.
Vi övervakas via nätet, tom från USA. Ibland är det inte kul att förutspå saker som tydligen har pågått ett tag utan att man visste om det.

Till sist verkar alla konspirationsteoretiker fira triumfer i dagarna. Bilderbergmötet sker i London-trakten och alla medier verkar slå knut på både sig själva och varandra i sin iver att kunna rapportera från detta "hemliga möte". Så hemligt kan det ju inte vara, man publicerar listor över vilka som är inbjudna, listor över vad som ska diskuteras och alla vet var det ska vara. Lite kul är det i alla fall, denna mediehysteri, bara för att medierna inte har förstatjing på det som diskuteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar