torsdag 13 juni 2013

Kan banker bara använda sitt överskott till att köpa andra banker eller ge utdelning till aktieägare? Det visar väl en otrolig brist på fantasi tycker jag när Nordeas ordförande säger att utdelning till aktieägarna är enda alternativet. Iofs kul för aktieägarna, men vad kommer pengarna att användas till? Kommer aktieägare att investera (låna ut pengar till) i företag och forskning för utdelningspengarna? Tror inte det. Just nu anses det tydligen ansvarsfullt att inte göra någonting.

Jaha så slår Nationalmuseum upp sina portar i Konstakademien för några år framåt. Man börjar med ett säkert kort, Carl Larsson. Det har varit väldigt mycket Carl Larsson de senaste åren, så det är bra att börja med ett känt namn så att alla hittar till den nya adressen. Han kan väl nästan karaktäriseras som Nationalmuseums husmålare, det är ju han som gjort de stora väggmålningarna i trapphuset + Midvinterblot och Gustav Vasas intåg. Sedan är det bara att hoppas att man fortsätter så som man slutade på Nationalmuseum, med lite smått och gott från museets stora samlingar, som inte visats tidigare - eller iaf inte så ofta. 

Naturligtvis ska man bara straffas en gång för ett och samma brott. Skatteverket har tydligen förtur i alla ärenden så det är kanske lika bra att lägga ner Ekobrottsmyndigheten. Skatteverket kan också lägga beslag på summor medan utredning pågår - utan att man får någon ränta på pengarna ens. Tydligen kostar det så mycket att överklaga ett beslut, att man sällan gör det. Var finns rättssäkerheten här? Vem kontrollerar Skatteverket?

Tycker det är under all kritik att det ska behövas ta till bilbränder för att man ska börja ta ungdomsarbetslösheten på allvar. Det gäller politiker i alla läger. Det går inte att bara säga att vi ska göra detta och detta som politiker, det är kanske inte alls det som behövs. Lyssna in lite bättre och i förväg, så kanske man inte behöver hamna i en sådan här situation. Sedan är det ju lite lustigt att siffrorna stiger för varje vecka som går ang ungdomar i utanförskap. Har man räknat fel innan, eller vill man ha ytterligare statliga medel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar