tisdag 4 juni 2013

Så står socialdemokraternas representant och säger att äntligen börjar Alliansen genomföra den skolpolitik som sossarna stått för hela tiden. Är inte det att försöka skriva om historien alldeles förskräckligt? Vad stod sossarna för 2006 och egentligen ända fram tills för ett halvår sedan i skolpolitiken? Istället skulle man säga att man äntligen insett att Alliansens skolpolitik inte är fel alls, men att den behöver vissa justeringar. Dessa justeringar jobbar regeringen, tillsammans med skolans representanter på sedan ett tag. Fast sossarna gör allt för att få det att framstå som att det är de som fixar till allt. Politiska poänger tar sig underliga uttryck ibland. Undrar om folk går på det där... Fast det gör de säkert - man tror det man vill och sedan spelar sanningen mindre roll.

Undrar varför man köper in sig i ett företag för att försätta det i konkurs. Är det för att kunna köpa resterna till ett bra pris - eller för att se till att det inte blir överetablering på marknaden? I det sista fallet är det nog inte av omsorg om marknaden man agerar, utan för att man själv ska få marknadsfördelar. Synd om Pajala-borna är det i alla fall - som trodde på det här och som hamnat i händerna på aktörer som verkar ha en helt annan agenda än att fixa gruvdrift - och jobb - till området.

Sedan vill jag bara säga att parkernas renhållningsarbetare gör ett jättejobb på söndagsmorgnar - i alla fall i söndags. När jag och den lånade hunden gick på promenad senare på dagen var allt upplockat och det satt massor med folk och fikade i gräset. Härligt med sommar i stan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar